Стало відомо, що суд заарештував нежитловий будинок в центрі столиці. На аукціоні придбала компанія Володимира Кличка, брата мера Віталія Кличка.

Так, ДБР веде справу про можливе заволодіння майном територіальної громади Києва, а саме про будинок площею 1419,3 кв. м. Він розташований за адресою вулиця Богдана Хмельницького, 34Б, поруч з готелем братів Кличко.

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Виробництво відкрили ще 23 липня за заявою директора фірми "Капітал". До "заволодіння" причетні чиновники Київської міської державної адміністрації, народний депутат і посадові особи приватного сектора.

Зараз проблематичний будинок належить громаді Києва і суд заборонив його відчужувати.

На початку липня Київрада виставила будинок на торги, та 30 липня перемогу здобуло ТОВ "Віт-Плюс" (належить Володимиру Кличко). Потім, Київрада повідомив про намір укласти договір з "Віт-Плюс", але так цього і не зробив. Фірма повинна була купити будинок за 37 130 000 гривень.

До цього, 2013, році будинок орендувало ТОВ "Альтернатива" – саме воно було другим учасником торгів. Потім, через кілька років розірвав договір з "Капіталом" через суд.

Підприємцем є Лариса Гетьман-Гнидунець. Крім компанії "Капітал" жінка володіє також іншим бізнесом: купівлею, продажем, будівництвом та наданням в оренду нерухомості, фінансовим посередництвом.

Варто відзначити, що вона писала в мережі, що розірвання договору було неправосудним, і називала причетними до справи мера Віталія Кличка, народного депутата Сергія Алексєєва та підприємця Сергія Боярчукова.

До того ж, в кінці червня 2019 року про цю історію зняв сюжет телеканал "1+1", після чого Кличко заявив, що буде судитися з каналом.

Зазначається, що 26 липня ДБР викликало Віталія Кличка на допит у виробництві про "можливі неправомірні дії при укладанні договору оренди земельної ділянки для будівництва та оренди житлового будинку".

Також Кличко заявляв, що за цим викликом стоїть Андрій Портнов. Київський мер назвав нісенітницею інформацію про кримінальному провадженні стосовно себе.

До того ж, спочатку Кличко не прийшов на допит, але 31 липня весь же з'явився в ДБР.

Нагадаємо, що Кличко вирішив сховатися за спиною Ляшко.

Як повідомляв портал Знай.ua, Кличко заявив, що сподівається на сприяння Богдана.

Також портал Знай.ua писав, що Кличко підозрюють у відмиванні 120 мільйонів гривень.