Чимало українців користувалися лазівкою у законодавстві й купували автомобілі на європейській реєстрації. Однак уряд прийняв закон, який забороняє користуватися авто з "євробляхами". З 24 серпня набудуть чинності нові штрафи за перевищення терміну перебування нерозмитнених авто на території України.

Новий глава митниці Максим Нефьодов прокоментував ситуацію з "євробляхами".

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Нефьодов заявив, нелегальних нерозмитнених автомобілів в Україні не повинно бути. Новий глава митниці пояснив, що б/у автомобілі в Європі дешеві через те, що там дуже дорого обходиться володіння старими машинами. Іншими словами, в Європі в бюджет платять за користування машиною, в той час, як у нас – за володіння нею.

"У нас така система оподаткування: ми накладаємо не володіння машиною, а машину. По-перше, машину легко обкласти. По-друге, якщо, наприклад, збільшити акциз на бензин, як в Європі, то це вдарить по вартості хліба і молока. Машини у нас асоціюється з багатством. "Багатих не шкода", давайте з них візьмемо по повній", - пояснив Нефьодов.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

євробляхи
євробляхи

Чудові новини!
Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Окрім цього Нефьодов додав, що планується знизити ціну розмитнення автомобіля. Однак при цьому необхідно врахувати чимало факторів. Зокрема те, щоб бюджет залишався наповненим, не було перезавантаження доріг й була менша шкода екології.

"Точно не повинно бути машин на іноземній реєстрації, які їздять в Україні роками. Але повинна бути можливість поставити таке авто на українську реєстрацію за нормальною ціною, в залежності від машини. І щоб це не суперечило угоді про асоціацію. У нас є обов’язки по екології. А так я за те, щоб українці купували дешеві автомобілі, телефони і одяг", - резюмував новий глава митниці.

євробляхи
євробляхи

Зазначимо, що з 24 серпня набудуть чинності нові штрафи за користування "євробляхами":

  • 17 тисяч гривень штрафу – за перевищення від 10 до 20 діб;
  • 85 тисяч гривень – за перевищення від 20 до 30 діб;
  • 170 тисяч гривень або конфіскація ТЗ – за перевищення більш ніж на 30 діб.

Нагадаємо, вже не "євробляхи": звідки їдуть в Україну "свіжо пригнані" тачки.

Як повідомляв Знай.uа час "Х" наближається: євробляхери негайно звернулися до Зеленського, просять про допомогу.

Знай.uа писав, євробляхерів почнуть безжально штрафувати: точна дата.