Стало відомо, що поки політична партія "Слуга народу" розбирається з претендентами на керівництво Верховної Ради, обраний народним депутатом Давид Арахамія розповів, що планують відслідковувати голосування за допомогою штучного інтелекту.

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

"Будуть, напевно, спроби корупції в групах. Є такі традиції парламентські. Наше завдання – з ними боротися. Штучний інтелект повинен їх виловити", – повідомив він.

До того ж Архамия зазначив, що в парламенті є ймовірність того, що з'являться депутатські "групи ризику" або т.зв. групи впливу. Внаслідок цього нова технологічна розробка під назвою "Великий брат" дозволить простежити аномалії при голосуванні.

"В парламенті є ймовірність появи груп впливу. Це динамічна картина. Сьогодні, 5, 7, потім – 20 осіб. І ми за цим можемо не встежити. Тому застосовуємо таку технологію. Як це працює. Система безперервно аналізує голоси, всі результати голосування і виявляє патерни, всі аномалії від патернів підсвічує. Умовно кажучи, ви два місяці голосували так, а потім раптово дев'ять людей голосують за трошки іншим сценарієм. Не в тому сенсі, що не всі, як один, а відмінно від звичайного. Вона (система – ред.) підсвічує і каже: ось ці люди, розбирайтеся. Вона не класифікує причину, а вказує на аномалію. А тепер бери і працюй з цією аномалією. Буде система "Великий брат" дивитися за аномаліями", – розповів політик.

Варто відзначити, що в червні Зеленський вніс у Раду законопроект про боротьбу з "кнопкодавством". У свою чергу представник президента у парламенті Руслан Стефанчук розповідав, що законопроектом буде передбачено кримінальну відповідальність за "кнопкодавство".

Нагадаємо, що нардеп Нестор Шуфрич в ефірі телеканалу "112-Україна" прокоментував результати перерахунку голосів у 105-му виборчому окрузі.

Як повідомляв портал Знай.ua, ЦВК опрацювала 100% протоколів.

Також портал Знай.ua писав, що "Слуга народу" впевнено займає лідируючу позицію.