Спікер парламенту Андрій Парубій заявив, що найближчим часом в Раді введуть сенсорні кнопки для запобігання кнопкодавства. Про це він сказав в інтерв'ю "5 каналу"

За словами Парубія, сенсорні кнопки, які не дозволять нардепам голосувати за своїх колег, не змогли встановити раніше позачергових парламентських виборів.

Читай Знай.uа у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Він зазначив, що цього не встигли зробити через призначені на 21 липня позачергові вибори у парламент. Однак апарату Верховної Ради вже доручили вирішити всі технічні питання, щоб запровадити сенсорну кнопку.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Андрій Парубій
Андрій Парубій

"І я сподіваюся, що апарат знайде всі необхідні механізми, щоб в той період, коли не буде сесії – між 11 липня і першим засіданням нового скликання, щоб цей період був максимально використаний, щоб у залі зробити переобладнання", – каже Парубій.

Парубій висловив сподівання, що "до кінця цієї каденції сенсорна кнопка і персональне голосування буде введено". І додав, що видасть відповідне розпорядження про сенсорну кнопку.

Нагадаємо, у Харкові таємничо зникло п'ятеро кандидатів у Раду.

Раніше Знай.uа повідомляв, Верховна Рада прийняла закон про Виборчий кодекс з відкритими списками.

Також Знай.uа писав, сотні розлючених українців штурмують Верховну Раду, висунули вимоги Зеленському.