Заява міністра закордонних справ України Павла Клімкіна поставила на вуха російські ЗМІ. У неділю 4 серпня в Росії виникла істерія, яку спричинила заява Клімкіна про те, що "через кілька років половина населення України може виїхати за кордон".

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Більшість пропагандистських російських видань майоріли заголовками на кшталт "через кілька років Україна втратить половину населення" або "половині українців спрогнозували втечу за кордон". З'явилася навіть реакція офіційного Кремля в особі першого заступника голови комітету Ради Федерації з міжнародних справ Володимира Джабарова. Він висловив сподівання, що завдяки виїзду українців за кордон, покращиться демографічна ситуація в самій Росії.

"Російськомовна частина населення України буде прагнути до Росії. Тут їм легше буде пристосуватися, ментальність близька, родичів багато. Мова йде і про етнічних росіян, які залишилися після розвалу Союзу в колишніх республіках. Звичайно, це резерв для поповнення нашого населення", – сказав він.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще

Чудові новини!
Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Насправді, міністр Клімкін, говорячи про масову імміграцію українців за кордон, висловлював стурбованість цим процесом. Він також закликав українців, які перебувають за кордоном, працювати на позитивний імідж нашої країни, відзначаючи, що українська громада за кордоном "просто фантастична".

"Раніше у нас була батьківщина і діаспора... Те, що відбувається зараз, коли мільйони українців постійно або тимчасово за кордоном – я вважаю, що через кілька років (знову-таки, хочете – звинувачуйте мене) приблизно буде так. Половина українців буде тут, і половина буде за кордоном. Українські мізки потрібні всім. Всі країни ЄС, хоча це і невідомо, і навіть Німеччина, пропонують нам спеціальні угоди. Всі зацікавлені, щоб українців у них було більше. Українців всі люблять, тому що українці – це завжди плюс і ніяких мінусів. Але Україна не повинна перетворитися в постачальника робочої сили в ЄС: і рук, і мізків", – сказав Клімкін.

Нагадаємо, у команді Зеленського вирішили, як боротимуть з російською пропагандою в Україні.

Як повідомляв портал Знай.ua, у Зеленського хочуть ввести кримінальну відповідальність за переговори з Росією не уповноважених на те осіб

Також Знай.ua писав, росіяни масово повстали проти режиму Путіна