Як відомо, Андрій Богдан каже, що владі для спілкування з громадянами журналісти не потрібні. І це його позиція. Також він перешкоджає ЗМІ ставити запитання президенту Володимиру Зеленському. Хоча, він повинен знати, що перешкоджання професійній діяльності журналістів заборонено законом.

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Так, 3 серпня Андрій Богдан дозволив собі "обійняти" журналістку Радіо Свобода", щоб "вона не впала, коли їй треба буде бігти за ним". Цей жест і подальше його пояснення - хамство по відношенню до журналістки.

Зеленський та Богдан
Зеленський та Богдан

Зеленський теж не підбирає слів на адресу журналістів. Наприклад, журналіста-розслідувача Михайла Ткача назвав "хлопчиком". А ще до початку президентської кампанії він сам вимагав поваги до себе з боку Петра Порошенка.

Богдан та Зеленський за перші три місяці на чолі країни поповнили ряди чиновників, які дозволяли собі грубу поведінку і висловлювання в адресу журналістів.

Ось, наприклад, один з таких – Ющенко. Журналіст Сергій Лещенко запитав Віктора Ющенка, яким автомобілем користується його син. У відповідь Віктор сказав, що порадив синові наступне: "Сину, я тобі можу тільки однією порадою душу зм'якшити — вчися себе захищати! Вчись себе захищати! Рахунок? Підніми з ресторану рахунок. Скільки вас сиділо чоловік, що ви їли, що ви пили? Перед мордою того журналіста постав той рахунок, а потім піди в суд! І вчися себе захищати!".

Також хамство спостерігалося з боку Віктора Януковича. Мустафа Найєм запитав у Віктора Януковича, в чому секрет успіху бізнесу-його старшого сина Олександра, а також чому в країні все погано, а у Януковича і його сім'ї все добре. На що Янукович відповів, що в його житті було мало часу для задоволень, а потім звернувся до журналіста: "Я вам хочу сказати, що я вам не заздрю".

Зневажливу поведінку було відмічено і у Ігоря Коломойського. На питання журналіста про те, що голова Дніпропетровської ОДА робить вночі в офісі держпідприємства, Коломойський відповів: "З тобою хоче побачитися. Іншої можливості немає, як тебе побачити, твоє обличчя. Радіо Свобода. А чого ти не питаєш, як рейдерське захоплення в "Укртранснафті" сталося? І російські диверсанти сюди потрапили, а? Чого ти про це не питаєш? А? Тобі Коломойського, б***ь, треба побачити?", "Ти ж Радіо Свобода, поламала Радянський Союз, повалила більшовиків. За ОУН-УПА завжди декларував, а ти за паспортами тут дежуришь? Або чому ти дежуришь? Де твій п*****с цей Лещенко? Ну, ти покажеш це по своєму телевізору або по своєму інтернету? Альо, гараж?".

Міхеїл Саакашвілі теж з таких самих. Журналіст ВВС Джон Фішер запитав Саакашвілі, чи збирається той здаватися владі Грузії. На що той відповів: "Загубися".

Відзначився також і Петро Порошенко. Журналістка Марина Баранівська запитала: "Як це - бути президентом-олігархом в країні, де люди живуть на межі гуманітарної катастрофи? Не відчуваєте свою ціннісну невідповідність цій посаді?". На що у відповідь президент почав перераховувати свої досягнення на посаді і запросив журналістку провести з ним один день, щоб вона змінила свою думку, звернувшись до неї "дорогенька моя".

І Арсен Аваков туди ж. Журналістка Вікторія Рощина готувала матеріал про колишніх працівників "Беркута" і звернулася до міністра за коментарем на одному з публічних подій. Аваков, вислухавши частину питання, зазначив, що "буде робити те, що йому потрібно", а не журналістці.

Нагадаємо, що одіозний суддя-утікач попався за кордоном.

Як повідомляв портал Знай.ua, в мережі порівняли зарплату президента і глави "Нафтогазу".

Також портал Знай.ua писав, що Ліза Пєскова вирішила піти проти папи.