7 серпня президент України Володимир Зеленський прибув з офіційним візитом до Туреччини.

В Анкарі відбулася офіційна церемонія зустрічі президентів України та Туреччини, повідомляє офіційний сайт президента.

Літак з главою держави приземлився в Анкарі о 13:50 за київським часом.

Популярні новини зараз
Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

О 14.00 Зеленський взяв участь у покладанні квітів до Мавзолею Ататюрка, після чого відбулися зустрічі президента з українською та кримськотатарською громадами. Також Зеленський візьме участь в урочистій церемонії відкриття нової будівлі офісу кримськотатарської діаспори.

о 17:00 відбулася офіційна церемонія зустрічі президента України Володимира Зеленського та президента Турецької Республіки Реджепа Таїпа Ердогана.

На площі перед Палацом Президента прозвучали гімни двох країн.

Після цього глави держав оглянули стрій воїнів Почесної варти Туреччини та представили членів офіційних делегацій.

Після завершення церемонії розпочалися переговори Володимира Зеленського та Реджепа Таїпа Ердогана у форматі "віч-на-віч". Також заплановані українсько-турецькі переговори під головуванням президентів у розширеному складі.

О 19:00 глави держав проведуть спільну прес-конференцію.

Увечері Зеленський відправиться в Стамбул, де 8 серпня візьме участь у бізнес-форумі та зустрінеться із Вселенським патріархом Варфоломієм.