В Реєстрі судових рішень збільшується кількість справ, де фігурує КМДА і Віталій Кличко. Рішення і підозри стали з'являтися після інавгурації Володимира Зеленського. Про це пишуть "Вести".

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Зараз детективи НАБУ та ДБР проводять розслідування у справі про розтрату коштів при будівництві велопешеходного мосту між парками "Хрещатий" та "Володимирська гірка". Вони відкрили кримінальне провадження за фактом можливого привласнення 11 млн грн чиновниками столичної адміністрації.

Однак це лише вершина айсберга. Також активізувалася робота силовиків щодо інших київських чиновників і підприємств. Так, за останні два місяці в активі чиновників додалося більше десяти нових кримінальних справ.

скляний міст Кличка

Популярні новини зараз
"Війна в Україні завершиться несподівано" – пророцтво монаха з гори Афон Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося
Показати ще

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Під прицілом опинилися "Київавтодор", "Київзеленбуд" і "Київтранспарксервіс". Наприклад, "Київзеленбуд" проходить у справі про розкрадання 20,5 млн грн при проведенні капітального ремонту та благоустрою парку між проспектом Маяковського та вул. Оноре де Бальзака. Гроші перерахували, а робіт не було.

Крім того, правоохоронні органи згадали про давні справи, зокрема, які стосуються паркувальних схем у Києві. В кінці травня слідчі вирішили дати хід справі щодо корупції на підприємстві "Київтранспарксервіс". Факти порушень посадовими особами цього підприємства були зафіксовані ще в 2017 році, але в суд матеріали передали тільки зараз.

З'ясувалося, що чиновники в документах занижували кількість наявних місць на приватних парковках, щоб дохід з них не йшов до бюджету.

"Під час досудового розслідування встановлено, що лише за півроку 2018 року посадові особи "Київтранспарксервісу" завдали збитків комунальному підприємству на суму понад 10 млн грн", — вказується в матеріалах суду.

При цьому більшість паркувальних майданчиків Києва контролюються однією людиною, яка щодня збирає інформацію про кількість припаркованих автомобілів і суми "чорного налу".

Нагадаємо, що Кличко невміло потролив Богдана і нарвався на нові фотожаби.

Як повідомляв портал Знай.uа, Вавриш несподівано виявився фігурантом публічного конфлікту між Кличком і Богданом.

Також портал Знай.uа писав, що суд заарештував нежитловий будинок в центрі столиці. На аукціоні його придбала компанія Володимира Кличка.