У вівторок, 7 серпня, президент України Володимир Зеленський зустрівся з президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом. Президент Туреччини заявив, що вони не визнали незаконної анексії півострова Крим і не збираються цього робити.

Про це повідомляє прес-служба президента України.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Ердоган також наголосив, що захист прав, інтересів і збереження національної ідентичності кримських татар, перебування їх на батьківщині в Криму залишатиметься пріоритетом для Туреччини.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Чудові новини!
Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

"Ми бажаємо, щоб якомога швидше закінчився конфлікт на Донбасі. Ми віримо, що його буде розв’язано мирно, на засадах міжнародного права та територіальної цілісності України. Ми підтримуємо Мінський процес і діяльність Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, яку очолюють турецькі дипломати", – заявив президент Туреччини.

На зустрічі з Ердоганом Зеленський заявив, що змусить Росію поважати міжнародне право. При цьому одним з партнерів, який у змозі посприяти цій цілі та змінам ситуації у Чорноморському регіоні загалом, президент України бачить Туреччину.

Зазначимо, що Володимир Зеленський також планує зустрітися з представниками української та кримськотатарської громад. Окрім того, у Стамбулі президент України зустрінеться з Вселенським патріархом Варфоломієм I.

Нагадаємо, що Зеленський вимагає Нормандського формату: "Світ побачив, хто миру не хоче".

Як повідомляв портал "Знай.uа", Кремль відзвітував про розмову Путіна з Зеленським: що президенти обговорили за версією Росії.

Також Знай.uа" писав, що Зеленський зробив резонансну заяву по Криму: "Родини зберуться за одним столом".