У вівторок, 7 серпня, президент України Володимир Зеленський зустрівся з президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом. Президент Туреччини вважає, що наші країни повинні якомога швидше створити зону вільної торгівлі.

Про це Ердоган заявив на спільному брифінгу із Володимиром Зеленським.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

"Нарешті настав час фіналізувати переговорний процес зі складання угоди про зону вільної торгівлі, переговори щодо якої тривають уже багато років. Я думаю, що найближчим часом ми зробимо всі необхідні кроки, щоб усі ці плани втілилися ", - заявив він

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Чудові новини!
Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

За словами Ердогана, минулоріч товарообіг між двома державами склав близько $ 4 млрд. Це вагома цифра, однак турецький лідер вбачає у торговому партнерстві значно більший потенціал – товарообіг у $ 10 млрд. Зеленський зазначив, що збільшенню товарообігу між Україною й Туреччиною сприятиме підписання Угоди про вільну торгівлю.

"Сподіваюся, що наші сторони якомога швидше зможуть досягти компромісу в цьому питанні та підготувати всі необхідні документи", – сказав глава держави.

Крім того, за словами Володимира Зеленського, було обговорено співпрацю у будівництві доріг, аеропортів, морських портів, в оборонній, енергетичній і туристичній сферах. Президент переконаний, що у наступні роки Україна демонструватиме зростання економіки.

Зазначимо, що Володимир Зеленський також планує зустрітися з представниками української та кримськотатарської громад. Окрім того, у Стамбулі президент України зустрінеться з Вселенським патріархом Варфоломієм I.

Нагадаємо, що Зеленський вимагає Нормандського формату: "Світ побачив, хто миру не хоче".

Як повідомляв портал "Знай.uа", Кремль відзвітував про розмову Путіна з Зеленським: що президенти обговорили за версією Росії.

Також Знай.uа" писав, що Зеленський зробив резонансну заяву по Криму: "Родини зберуться за одним столом".