Начальник управління спеціальних розслідувань ГПУ Сергій Горбатюк звернувся до Окружного суду Києва з позовом до керівника Генеральної прокуратури Юрія Луценка.

Зокрема, Горбатюк вимагає, щоб судді скасували наказ Юрія Луценка про проведення службового розслідування щодо нього.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Прес-служба Окружного суду Києва оприлюднила інформацію про позов, поданий Сергієм Горбатюком до Юрія Луценка. Керівник управління спецрозслідування Генпрокуратури просить, щоб судді скасували наказ, відданий генпрокурором, про проведення щодо нього службового розслідування.

Підставою для проведення такого розслідування стала підозра в блокуванні співробітниками управління спецрозслідування Генпрокуратури, в тому числі, і самим Горбатюком, процесу передачі матеріалів кримінального провадження Національному антикорупційному бюро України.

Суд поки що не прийняв рішення щодо подальшої долі позову Горбатюка - можливо, в кінцевому підсумку все-таки буде відкрито провадження по даній адміністративній справі.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадаємо, 26 липня працівники НАБУ і САП проводили обшуки в Окружному адміністративному суді Києва. Пізніше на брифінгу керівник Управління спецрозслідування Головного слідчого управління ГПУ Сергій Горбатюк пояснив, що обшуки проводилися у зв'язку з тим, що Окружний адміністративний суд Києва системно втручається в розгляд справ судами і діяльність вищих органів державної влади.

Як повідомляв портал Знай.ua, з'явилась ще одна резонансна справа Окружного адмінсуду Києва

Також Знай.ua писав, майбутнє Порошенка показали одним відео, спрацював закон бумеранга.