Володимира Євдокимова, колишнього члена Національної комісії з державного регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, сьогодні, 9 серпня, взяли під варту. Альтернатива застави становить 2 млн грн.

Чудові новини!
Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура обвинувачують його в причетності до нанесення 18,83 млрд грн збитків за впровадження "Роттердам+", за даними «Слово і Діло».

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Рішення про взяття під варту прийняла Марія Зелінська, слідча суддя Солом'янського районного суду Києва після розгляду позову від правоохоронців.

Євдокимова просили взяти під варту НАБУ і САП із заставою у 50 млн грн. Прокурор САП Віталій Пономаренко обґрунтував цю суму тим, що є ризики втручання в слідство. Як він сказав, Євдокимов може переховуватися від слідства, оскільки 4 з 6 підозрюваних у цій справі вже перебувають за кордоном.

В тому числі, Євдокимов може чинити незаконний вплив на свідків, експертів, спеціалістів та інших підозрюваних. Не виключено, що він знищить, сховає або спотворить документи і речі, які можуть знадобитися в розслідуванні.

Важливо відзначити, що у Євдокимова є зв'язки з посадовими особами НКРЭКУ.

Нагадаємо, раніше "Роттердам+" спас вуглевидобувну галузь і встановив справедливу ціну.

Також Знай.иа писав, що справа НАБУ з "Роттердам+" побудована на словах одного експерта.

Ще Портал Знай.иа повідомляв, що методика "Роттердам+" економічно обґрунтована, вона сприяла виходу України з енергокризи.