Колишній радник експрезидента Барака Обами Грег Крейг постав перед судом за звинуваченнями в дачі неправдивих свідчень і приховуванні інформації. Також справа зустрічалася з розслідуванням Роберта Мюллера про втручання Росії в американські вибори в 2016 році. Звинувачення стосуються його роботи на режим українського президента-втікача Віктора Януковича. Про це передає WCBE.

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Популярні новини зараз
За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Так, в ході розслідування команда Мюллера розкрила докази можливого правопорушення Крейга, але передала матеріал в прокуратуру США по округу Колумбія.

До того ж, Крейг став першим обвинувачуваним у справі, пов'язаній з Мюллером після того, як той завершив своє розслідування втручання Росії в президентські вибори в США. Справа проти Крейга пов'язана з Законом про реєстрацію іноземних агентів або FARA. Робота від імені Януковича була пов'язана з політичним консультантом Полом Манафортом.

Також наголошується, що Крейг приховував інформацію.

Пол Манафорт допоміг найняти Крейга для складання звіту про переслідування урядом колишнього прем'єр-міністра Юлії Тимошенко. На міжнародному рівні справу проти Тимошенко розглядалося як політично мотивоване.

18 квітня Мін'юст опублікував 448-сторінкову версію доповіді спецпрокурора Мюллера. Розслідування тривало близько двох років. Мюллер прийшов до висновку, що Росія втручалася в американські президентські вибори 2016 року, однак доказів змови немає. Спеціальний прокурор також відмовився зробити висновок про те, чи перешкоджав президент Трамп розслідування. У зв'язку з цим демократи в Палаті представників виступили з вимогою до Мін'юсту надати їм невідредагований текст. Однак всі вимоги демократів були проігноровані або відхилені.

Нагадаємо, що Добкін видав "сенсацію" про втечу Януковича.

Як повідомляв портал Знай.ua, чиновник часів Януковича відбудував в Пущі Водиці палац з тенісним кортом.

Також портал Знай.ua писав, що чиновник Януковича роздерибанив бюджет українців.