Генпрокуратура України викликає на допит українського бізнесмена і зятя екс-президента Леоніда Кучми Віктора Пінчука в якості свідка в кримінальному провадженні.

Про це повідомила прес-служба відомства.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Відповідно до повістки, Пінчуку необхідно з'явитися 27 серпня 2019 року об 11:00 в управління спеціальних розслідувань Генпрокуратури за адресою м.Київ, вул.Борисоглібська, 18, для проведення процесуальних дій з його участю в якості свідка в кримінальному провадженні від 19 серпня 2016 року.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Чудові новини!
Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Тим часом, як повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" з посиланням на власні джерела, виклик Пінчука на допит пов'язаний з розслідуванням справи про так звану "чорної бухгалтерії" Партії регіонів. У 2016 році керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький заявив, що у справі про "чорної бухгалтерії" Партії регіонів будуть допитані близько ста чоловік.

Зазначимо, в лютому 2019 року стало відомо, що Генеральна прокуратура отримала доступ до документів з "чорної бухгалтерії" Партії регіонів для проведення розслідування. Тоді з'ясувалося, що екс-глава передвиборного штабу Дональда Трампа Пол Манафорт отримав 750 тисяч доларів від Партії регіонів через фіктивну компанію.

Нагадаємо, у 2016 році Пінчук заявляв, що Україні та Росії потрібно піти на компроміс. Зокрема, відійти від євроінтеграційного шляху, провести вибори на території окупованого Донбасу до звільнення його територій, змінити своє ставлення до проблеми анексії Криму і змиритися з фактом, що Україна не стане членом НАТО.

Як повідомляв портал Знай.ua, Віктор Пінчук розпродує весь бізнес та залишає Україну назавжди

Також Знай.ua писав, статки Пінчука оцінювали у в два мільярди дев'ятсот сімдесят тисяч доларів.