Зять екс-президента Леоніда Кучми олігарх Віктор Пінчук вирішив продати власну бізнес-імперію та переїхати жити до Європи.

Про це повідомляє "Антикор" з посиланням на власні джерела.

Першим свідченням того, що Віктор Пінчук припиняє свою активну діяльність в Україні є інформація про підготовку до продажу медіа-групи олігарха "StarLightMedia". Співробітники холдингу, що складається з ICTV, СТБ, "Нового каналу" та інших ЗМІ розповідають, що була проведена оптимізація штату, скорочено велику кількість співробітників, а "Новий" та СТБ тепер мають навіть спільний офіс.

Віктор Пінчук

Журналісти вже давно обговорюють продаж українських медіа, якими володіє олігарх. Медійники розповіли, що очікують на нового власника, але поки що потенційного "спонсора" не знайшли.

Втім реорганізації зазнала не лише приватна меда-індустрія. Ще одна складова групи компаній Пінчука "EastOne Group" –Науково-виробничо-інвестиційна група "Інтерпайп" також пройшла певні зміни. Причиною обох процесів люди з оточення олігарха називають бажання відійти від справ в Україні та емігрувати закордон.

Джерело в оточенні Кучми запевнило, що екс-президент не хотів повертатися в публічну політику, однак бізнесмену шляхом довгих переговорів таки вдалося його вмовити. Як відомо, після розгоряння війни на сході України, колишній нашу державу на переговорах з "ДНР" та "ЛНР" за участі представників Росії та ОБСЄ з 23 червня 2014-го року. Фактично, Кучма своєю роботу у переговорній групі гарантував Пінчуку недоторканість його бізнес-активів на території України та вигравав час поки олігарх підготує компанію для продажу.

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

Пінчук вирішив емігрувати на постійне місце проживання до Великої Британії.

Країна для Пінчука не нова, саме там розташоване одне з найдорожчих в світі помешкань, яке належить дружині олігарха та доньці кучми Олені. Вартсть цієї нерухомості оцінюють у півтори мільярди доларів.

Наразі не відомо, чим займеться Пінчук у Лондоні. Втім там зареєстрована його материнська компанія "EastOne Group".

До слова, туди ж переїхала екс-глава Нацбанку Валерія Гонтарева після того, як вона залишила свої посаду.


Нагадаємо, українцям показали, як живе "земельний барон" Деркач.

Як повідомляв раніше Знай.ua, олігарх Ігор Коломойський розповів, як він ставиться до колишнього президента.

Також портал Знай.ua писав, що екс-президент Порошенко збирається залишити Україну.