Журналісти "Наші Гроші" поділилися результати резонансного розслідування про те, як заповідна земля під Києвом вартістю у десятки мільйонів доларів безкоштовно перетворюється на територію для заміських маєтків на кшталт Межигір'я.

Межигір'я
Межигір'я

Про це йдеться в розслідуванні Олександра Курбатова для програми “Наші гроші з Денисом Бігусом”.

42 га заповідної землі між озерами Конча і Заспа з 2010 року опинилися у власності народного депутата Андрія Деркача.

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Андрій Деркач вже 21 рік у Верховній Раді. За цей час він змінив п’ять партій і політичних об’єднань. Голосував за “диктаторські закони” Януковича. Президента Володимира Зеленського Деркач зустрів позовом до Окружного адмінсуду Києва із вимогою надати докази існування парламентської коаліції.

Відео розслідування журналістів можна переглянути за посиланням:

Формально майже 42 гектари цієї дорогоцінної землі належать чотирьом особам. Троє з них мають міцні зв’язки з родиною нардепа Андрія Деркача. 7,5 гектар - в Юрія Берка. У нього спільний бізнес із дружиною Деркача Оксаною Тереховою і помічником Деркача Дмитром Ковальчуком.

Ще майже 4 гектари в Олени Миронюк. Її чоловік – у минулому теж помічник нардепа Деркача.

Найбільший масив заповідної землі, майже 26 гектарів - в іншого, чинного, помічника Деркача - Антона Сімоненка. Він вже три терміни працює помічником Деркача в парламенті, а перед тим помічником нардепа був батько Антона, Олександр Сімоненко.

Антон Сімоненко відмовився відповідати на питання щодо походження 26 гектарів землі між озерами Конча і Заспа, кажуть журналісти.

Віддала заповідні 42 гектари в приватні руки у 2010 році Обухівська райдержадміністрація.

Серед 23 осіб, що безкоштовно отримали землю на першому етапі, вже тоді були переважно деркачівськи кадри. Група працівників його ТРК “Ера”, група помічників нардепа, представники компаній партнерів Деркача, тощо. Зокрема два нинішні власники, Сімоненко і Берко, які пізніше акумулювали ділянки від інших “селян”.

За підрахунками журналістів, із 23 осіб, що отримали цю землю у 2010 році, мінімум 17 - з оточення Андрія Деркача.

Нагадаємо, політична партія "Блок Петра Порошенко" перейменувалася в "Європейську солідарність".

Як повідомляв "Знай.ua", олігарх Ігор Коломойський розповів, як він ставиться до колишнього президента.

Також "Знай.ua" писав, що президент України Володимир Зеленський відреагував на небезпечну ситуацію у Закарпатті.