У середу, 14 серпня, Генеральна прокуратура України затримала заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій і ВПЛ України Юрія Гримчака. Міністерство, у якому працює чиновник доволі неоднозначно відреагувало на ці події.

Представники МінТОТ заявили, що якщо Гримчак і брав хабарі, то не в їхньому міністерстві. І його помічник, згаданий в новини про затримання, у міністерстві також не працює.

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Чиновнику інкримінують афери з будівництвом у Києві, в яких також брав участь Мінкульт та КМДА. Детективи Національного антикорупційного бюро спільно з представниками управління спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури і Служби безпеки України затримали Гримчака на хабарі у 480 тисяч доларів.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

14 серпня детективи #НАБУ спільно з представниками Управління спеціальних розслідувань #ГПУ та #СБУ, за процесуального...

Geplaatst door НАБУ op Woensdag 14 augustus 2019

Чудові новини!
Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Зазначимо, що Юрій Гримчак зараз перебуває у СІЗО. Під час ефірів на телебаченні в нападах "патріотизму" Гримчак регулярно буквально кидався на людей і в цілому розповідав "як Батьківщину любити".

З 2002 по 2005 роки Гримчак був призначений помічником Юрія Луценка, який на той час був народним депутатом України. Протягом наступного року був заступником голови Донецької ОДА. У 2007 став нардепом від блоку "Наша Україна".

Юрій Гримчак
Юрій Гримчак

У 2012 році знову балотувався до ВР від "Батьківщини", але не пройшов вибори. У 2016 році Юрія Гримчак призначають радником міністра з питань тимчасово окупованих територій, а через рік він стає заступником міністра.

Нагадаємо, у середу, 14 серпня, ГПУ нагрянула в будинок заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і ВПЛ України Юрія Гримчака.

Як повідомляв портал Знай.ua, ГПУ викликала на допит зятя Кучми Пінчука

Також Знай.ua писав, заступник міністра Юрій Гримчак вимагав мільйон доларів? НАБУ заявило про рекордний хабар.