У середу, 14 серпня, Генеральна прокуратура України затримала заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій і ВПЛ України Юрія Гримчака. Однак адвокат затриманого Тетяна Матяш заявила, що факт передачі коштів не зафіксовано. Замість купюр НАБУ вилучило календарики.

Про це Матяш заявила в ефірі телеканалу "112 Україна".

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Юрій Гримчак
Юрій Гримчак

Чудові новини!
Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

"Грошових коштів там було - у нього вилучили його власні кошти і там ще якісь кошти, десь про тих пів мільйона, що вони розповідають, - ні, не було. Там пів мільйона - це були календарики", - заявила адвокат.

Також, за словами Тетяни Матяш, слідство не пояснювало, за що конкретно затримали підозрюваного Юрія Гримчака. Але надали протокол, який Матяш зачитала: "Факт вчинення 25.12.2013 року на автодорозі Київ - Харків замаху на вбивство з корисливих мотивів на замовлення за попередньою змовою групою осіб Чорновіл Т. М., а також за фактом вчинення службовими особами Міністерства з питань тимчасово окупованих територій і переміщених осіб з корисливих мотивів умисних дій".

Зазначимо, що чиновнику інкримінують афери з будівництвом у Києві, в яких також брав участь Мінкульт та КМДА. Детективи Національного антикорупційного бюро спільно з представниками управління спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури і Служби безпеки України затримали Гримчака на хабарі у 480 тисяч доларів.

14 серпня детективи #НАБУ спільно з представниками Управління спеціальних розслідувань #ГПУ та #СБУ, за процесуального...

Geplaatst door НАБУ op Woensdag 14 augustus 2019

Нагадаємо, у середу, 14 серпня, ГПУ нагрянула в будинок заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і ВПЛ України Юрія Гримчака.

Як повідомляв портал Знай.ua, ГПУ викликала на допит зятя Кучми Пінчука

Також Знай.ua писав, заступник міністра Юрій Гримчак вимагав мільйон доларів? НАБУ заявило про рекордний хабар.