Український дипломат Роман Безсмертний, якого звільнили від роботи в Тристоронній контактній групі щодо Донбасу, розповів про можливі причини рішення Зеленського відсторонити його від роботи у ТКГ.

Про це він заявив у інтерв'ю 24 каналу. За його словами, президенту України не сподобалася його публічна позиція.

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

"Повпливала і моя позиція щодо тактики дій на лінії розмежування чи в переговорній групі в Мінську. Останні місяці я відкрито і чесно говорив, як потрібно діяти я відкрито говорив, як потрібно діяти. Адже я розумію, що може бути далі, тому коректно висловлювався. Починаючи від того, що не можна не проводити військовий парад в умовах війни, його потрібно робити. Не треба телефонувати Путіну, а треба діяти, до того ж різко та послідовно", - сказав Безсмертний.

Роман Безсмертний
Роман Безсмертний

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Чудові новини!
Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Дипломат додав, що за 2 місяці своє роботи підготував проект закону, де закладена зовсім інша модель досягнення миру у війні. Також він створив указ, який має унормувати роботу делегації.

Зазначимо, що 13 серпня Зеленський звільнив Романа Безсмертного з посади представника України в політичній підгрупі Тристоронньої контактної групи по врегулюванню ситуації на Донбасі. В офісі президента у відповідь на запит про звільнення Безсмертного заявили, що зараз формують найбільш ефективну команду під керівництвом Леоніда Кучми.

Володимир Зеленський та Леонід Кучма
Володимир Зеленський та Леонід Кучма

Безсмертний вважає, що після обстрілу, жертвами якого 6 серпня в Павлополі стали четверо українських військових, Україна мала вийти з Мінського процесу до того моменту, поки не були б знайдені та покарані особи, що здійснили обстріл.

Нагадаємо, "Пограється, як кіт із мишею, а потім покарає": Безсмертний розказав, що Путін зробить із Зеленським.

Як повідомляв Знай.uа, у Зеленського придумали покарання для "подвійних чеків", втомилися терпіти податкове свавілля: названо умови.

Також Знай.uа писав, Безсмертний розповів про зустріч із Зеленським: лише один раз.