Український дипломат, політик і Міністр инфраструткуры країни Володимир Омелян запам'ятався українцям своїми космічними ідеями, які зазвичай супроводжувалися тільки сміхом громадян країни. Найбільш яскравою його ініціативою було будівництво Hyperloop - проект вакуумного поїзда, запропонований в 2013 році американським венчурним підприємцем Илоном Маском.

Hyperloop

Прекрасна новина!

Тепер Знай.ua стали ще ближче і доступніше. Скоріше качай програми для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Все це в неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Передбачається, що поїзди Hyperloop зможуть розвивати швидкість до 1200 кілометрів на годину. Це в півтора рази вище швидкості пасажирського літака Boeing-737 з його ~800 км/ч.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Однак, у президентської партії "Слуга народу" вже встигли спустити Омеляна з небесна землю одним махом.

Майбутній глава інфраструктурного комітету Владислав Криклій вказав на більш "земні" проблеми українців.

"Hyperloop – це очевидна дурниця. Щоб це зрозуміти, достатньо приїхати на центральний ж/д вокзал в Києві та подивитися на непрацюючий чотири роки ескалатор" - сказав Владислав.

Криклій впевнений, що хоча Омеляном і було зроблено дещо корисне, але ідея з гіперлупом - одна з найбільш спірних в діяльності міністра.

Владислав Криклій

Нагадаємо, гіперлупу Омеляна знайшли ідеальне місце, сміх крізь сльози.

Як повідомляв портал Знай.uа, "Укрзализниця" вляпалася в гучний скандал - гидко навіть заходити.

Також портал Знай.ua писав, українцям показали "тунель" для Hyperloop Омеляна.