Заступник глави Офісу президента з економічних питань Олексій Гончарук є одним з претендентів на пост прем'єр-міністра України. Він приєднався до Зе-команди на запрошення Андрія Богдана.

Олексій Гончарук останнім приєднався до претендентів на пост прем'єра - про нього, як про кандидата на цю посаду, стали говорити лише в кінці липня. Однак, за цей час він встиг стати претендентом № 1. У всякому разі саме його називають фаворитом численні джерела в ЗМІ.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

При цьому Гончарук не економіст, а саме таку вимогу до майбутнього прем'єра виставив президент. Втім, він є юристомом в області банківського та фінансового права і в своїй кар'єрі працював в різних компаніях, що займаються якраз фінансовими і економічними справами. Та й в офісі Зеленського він відповідає саме за економічний блок.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Олексій Гончарук є найбільш "закритий" кандидат в прем'єри. Однак, дещо можна дізнатись про нього з різних джерел, хоч це і не так просто.

За інформацією ЗМІ, Гончарука в Офіс президента запросив глава ОП Андрій Богдан. З Богданом їх в травні 2019 року познайомив спільний знайомий. Гончарук не уточнює, хто це був, відомо тільки, що "не олігарх і не політик". Пізніше Богдан запросив Гончарука на співбесіду з усією командою, той її успішно пройшов і 29 травня став заступник голови Офісу з економічних питань. На питання про те, навіщо він пішов у владу, Гончарук відповідає приблизно те ж, що всі інші члени команди Зеленського: вірить у порядність президента і бажає змінити країну на краще.



Народився Олексій Гончарук 7 липня 1984 року, інформація про місце народження у вільному доступі різниться. Скоріш за все, він народився в місті Городня Чернігівської області, де закінчив середню школу, а після здобуття вищої освіти розпочав трудову діяльність молодшим юристом на Городнянському заводі продтоварів.

У той же час окремі ЗМІ вказують в якості місця народження Вінницьку область. Сам Гончарук на своїй сторінці в Facebook рідним містом вказує Чернігів.

З 2001-го по 2006 рік навчався в Інституті права ім. Володимира Великого Міжрегіональної академії управління персоналом, отримавши кваліфікацію магістра права. Закінчив Академію державного управління при президенті України. Має науковий ступінь доктора філософії в галузі права. Доцент кафедри фінансового та банківського права Інституту права ім. Володимира Великого.

Працював юристом в ряді компаній, з 2008 року - арбітражний керуючий, засновник і керуючий партнер юридичної фірми Constructive Lawyers.

На виборах до Верховної Ради VIII скликання в 2014 році балотувався від партії "Сила людей", № 1 у виборчому списку. Отримав результат в 0,1% голосів.



Позаштатний радник колишнього міністра екології та природних ресурсів. Радник першого віце-прем'єр-міністра економічного розвитку і торгівлі Степана Кубіва. Голова третейського суду при ВГО "Союз інвесторів України".

З 25 червня 2019 - член Національної ради з питань антикорупційної політики.

Інформації про сімейний стан і захоплення у вільному доступі немає. Незважаючи на те що Гончарук - активний користувач Facebook, записи на його особистій сторінці присвячені переважно робочим питанням, а майже всі фотографії пов'язані з професійною діяльністю.

Нагадаємо, скандальна ситуація трапилася з компанією, з якої вчасно втік Олексій Гончарук. Prior Invest за словами деяких ЗМІ займалася незаконним продажем землі під Києвом.

Як повідомляв портал Знай.ua, радник Зеленського розповів, скільки людей націлились на крісло Гройсмана

Також Знай.ua писав, Олексія Гончарука називають претендентом №1 на посаду прем'єра