НАБУ оприлюднило подробиці шахрайських схем, фігурантами яких є заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Юрій Гримчак та його спільник Ігор Овдієнко.

Національне антикорупційне бюро України вважає, що Юрій Гримчак і його помічник шляхом обману заволоділи грошима в особливо великому розмірі. Про це йдеться в повідомленні НАБУ.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

За даними слідчих, представник приватної фірми поскаржився Гримчаку на проблеми із розглядом судової справи про стягнення боргу з іншого приватного підприємства в його користь. На це Гримчак відповів, що за 100 тисяч доларів використовуючи свої зв'язки, він зможе вплинути на суд. Зазначається, що в подальшому сума хабара була зменшена до 80 тисяч доларів.

Гримчак нібито обіцяв звернутися до заступника генпрокурора, щоб вона вплинула на главу громадянського Касаційного суду (у складі Верховного суду), який, в свою чергу, може забезпечити прийняття необхідного судового рішення.

За даними НАБУ, першу частину грошей в розмірі 50 тисяч доларів Гримчак і його помічник розділили між собою. Решту 30 тисяч доларів їм передали 14 серпня перед затриманням.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Чудові новини!
Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Крім того, згідно з версією слідчих НАБУ, представник приватної компанії під час бесіди з Гримчаком також пожалівся, що фірма проходить складне узгодження дозвільних документів на будівництво на земельних ділянках в Києві, які належать до пам'яток культурної спадщини.

Гримчак також пообіцяв "допомогти" і в цьому – всього за мільйон доларів.

"Заступник міністра запропонував свої "послуги" по забезпеченню узгодження проектної документації за грошову винагороду в розмірі 1 млн дол. США. Як запевняли учасники корупційної схеми, зазначена сума нібито мала бути розподілена між керівниками і посадовими особами виконавчих органів влади, серед яких: Міністерство культури України, Міністерство юстиції України, Український державний інститут культурної спадщини, Київська міська державна адміністрація та інші", - йдеться в повідомленні НАБУ.

Після отримання частини коштів в сумі 450 тисяч доларів і 30 тисяч доларів від представників ТОВ "на гарячому" були затримані Гримчак, а також його "помічник".

У ході проведених обшуків виявили та вилучили всю суму хабара, отриманого 14 серпня 2019 року, а також частину отриманого раніше.

Нагадаємо, в середу, 14 серпня, ГПУ нагрянула в будинок Юрія Гримчака з метою його затримання.

Як повідомляв портал Знай.uа, ГПУ викликала на допит зятя Кучми Пінчука

Також Знай.uа писав, заступник міністра Юрій Гримчак вимагає мільйон доларів - НАБУ заявив про рекордний хабар.