У суботу, 24 серпня, глава Європейської ради Дональд Туск буде виступати за запрошення України на наступний саміт Групи семи (G7). Про це він заявив на прес-конференції перед початком саміту в Біарріце. Повідомляє на своїй сторінці в соціальній мережі Twitter журналіст BBC Ріс Аткінс.

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі
Показати ще

"Якщо вже мова йде про повторне запрошення Росії, то я скажу, що причини, за якими запрошення РФ було відкликано в 2014 році, все ще актуальні. Сьогодні я постараюся переконати своїх співрозмовників, що краще запросити Україну в якості гостя на наступний саміт G7", - заявив Туск.

Також Туск зазначив, що на майбутній зустрічі "сімки" у 2020 році хотів би поспілкуватися з президентом України Володимиром Зеленським. Глава Європейської ради повідомив, що вже піднімав це питання у телефонній розмові "кілька днів тому", і Зеленський, за його словами, висловив зацікавленість.

Нагадаємо, що лідери Європи приїдуть на саміт "Україна-ЄС".

Як повідомляв портал Знай.ua, президент України Володимир Зеленський провів переговорити по телефону з світовими політиками.

Також портал Знай.ua писав, що президент Володимир Зеленський провів телефонну розмову з главою Євросоюзу Дональдом Туском.