Верховна Рада дев'ятого скликання почне свою роботу вже 29 серпня. Лідер президентської партії "Слуга народу" та ймовірний спікер нового парламенту Дмитро Разумков анонсував багато змін. Однією з таких може бути зменшення кількості народних депутатів.

Для цього потрібно буде внести зміни до Конституції України, пише видання LB.ua.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Так, під час першого засідання Верховної Ради планують розглянути законопроект про зменшення кількості нардепів з 450 до 300 осіб. Загалом, парламентарі планують розглянути близько 70-ти ключових законопроектів.

Верховна Рада України
Верховна Рада України

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима
Показати ще

Чудові новини!
Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

29 серпня також планується оголосити про формування більшості, запустити всі комітети. Також планується внесення кандидата на посаду прем'єр-міністра. Серед законопроектів також буде законопроект про зняття депутатської недоторканності.

Зазначимо, що президентська партія "Слуга народу" перемогла на парламентських виборах з великим відривом. Таким чином вона заводить до нової Верховної Ради 254 депутати, тобто 60% від складу парламенту матиме партія Зеленського. Цього цілком вистачить для прийняття важливих рішень.

Дмитро Разумков
голова політичної партії "Слуга народу" Дмитро Разумков

Нагадаємо, Зеленський позбавить депутатів недоторканності: через кілька днів відповідатимуть за все.

Як повідомляв Знай.uа, Зеленському дорого обійдеться обмін полоненими: на що піде президент заради українських моряків.

Також Знай.uа писав, Зеленський вирішив роздавати пенсії направо й наліво: до чого тут ізраїльтяни.