Передача утримуваних Росії українців є предметом торгу за повернення РФ в G8. Про це заявила заступник міністра закордонних справ Олена Зеркаль в ефірі українського телеканалу.

За її словами, зараз відбувається розмова на рівні президентів. І якщо Макрон і Трамп повернуть Росію в клуб великих держав, то Путін повинен спробувати виконати свої обіцянки, які давав Україні.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

При цьому МЗС України не відреагувало на якісь офіційні заяви Росії. Це вказує на те, що Росія не планує найближчим часом робити кроки.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Зеркаль також додала, що, судячи з розвитку подій навколо теми обміну – російська сторона надала інформацію комусь не з МЗС.

Вона вважає, що це міг бути помічник Зеленського Андрій Єрмак, який зараз щільно займається темою Донбасу, і темою врегулювання відносин з Росією в цілому, і зустрічами з Джуліані.

Нагадаємо, в Кремлі офіційно заявили про обмін полоненими.

Як повідомляв портал Знай.uа, Зеленський зробив гучну заяву про повернення Росії в G8.

Також портал Знай.uа писав, що у Меркель вирішили напряму говорити з Путіним, Зеленський почекає.