Голова МЗС Ірану Джавад Зариф несподівано прибув в Біарріц, де проходить саміт країн Великої сімки.

Як пише видання, Зариф попрямував прямо до будівлі, де лідери найбільших демократій світу обговорювали, як впоратися з ядерними амбіціями Ірану.

Високопоставлений французький чиновник на умовах анонімності повідомив, що Зариф відразу відправився на зустріч з міністром закордонних справ Франції Жан-Ів Ле Дрианом.

Представник міністерства закордонних справ Ірану Аббас Мусаві заявив, що Зариф вилетів у Біарріц за запрошення міністра закордонних справ Франції. Мова йде про обговоренні умов, за яких можлива деескалації ситуації за іранської проблеми.

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Мусаві додав, що у час поїздки у Францію у Заріфа не буде зустрічей або переговорів з американськими офіційними особами.

Приїзд Заріфа стався через два дні після його зустрічі з президентом Франції Еммануелем Макроном, який в 2019 році є господарем зустрічі Великої сімки.

на початку серпня з'явилася інформація, що Макрон запросив президента Ірану Хасана Рухани на саміт G7 для зустрічі з Трампом. Пізніше французький МЗС спростував це повідомлення.

На саміті Великої сімки будуть обговорювати іранське досьє майбутнє угоди з ядерній програмі Ірану.

липні 2019 року адміністрація Дональда Трампа внесла Заріфа в санкційний список.

Санкції щодо іранського топ-чиновника були мотивовані тим, що Зариф є «міжнародним уособленням режиму, який проводить пропагандистські та дезінформаційні кампанії в підтримку ядерної програми Ірану, балістичних ракет і терористичних мереж».

Нагадаємо, Андрій Пишний став главою Ощадбанку: одіозного одного Яценюка обрали нишком і без конкурсу.


Як повідомляв раніше Знай.uа, українці просять Зеленського розпродати елітний автопарк Кабміну і міністерські дачі.


Також Знай.uа писав про те, що президент ошелешив українців визнанням про ядерну зброю.