Наглядова рада "Ощадбанку", який належать державі продовжив контракт чинному главі правління ще на 5 років. Андрій Пишний знов отримав посаду без конкурсу, який вирішили не проводити, а саму новину в банку афішувати і зовсім не стали.

Чудові новини!
Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Андрій Пишний – близький друг колишнього прем'єра Арсенія Яценюка. Вони познайомилися в 1991-му (разом вчились в Чернівецькому державному університеті). Саме з того моменту розпочалася дружба банкіра і політика, яка триває досі і обростає новими скандалами.

Пишний працював у фірмі "Юрке-Аудит". А в 2010-му банкір на кілька років очолив комітет партійного контролю "Фронту змін" Арсенія Яценюка, повідомляє портал "Обозреватель".

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни
Показати ще

Особливих досягнень на посаді глава банку у нього не було помічено, тому подвійно незрозуміла причина продовження контракту, ще й без конкурсу. Незважаючи на те, що "Ощадбанк" користується попитом у населення, установа має ряд серйозних проблем.

"Ощадбанк" показав найнижчий показник рентабельності капіталу – 0,6% при найвищому рівні проблемних кредитів – 63%. Для порівняння, прибутковість на капітал "Укргазбанку" (також є державним) у 2018 році склала 13,5%, а "Приватбанку" – 46,5%.

Андрій Пишний
Андрій Пишний

Одночасно скаржаться на якість наданих послуг і клієнти банківської установи.

Незважаючи на все це, наглядовий комітет приймає рішення на користь Пишного.

Варто відзначити, що лише у двох з восьми членів ради є реальні досягнення у фінансовий сфері. Про інших, в основному іноземців, нічого невідомо. Про їхню роботі немає згадок в ЗМІ та інтернеті ні в рідних країнах, ані в Україні.

Нагадаємо, пішаки Кононенко вирушили в нокаут: тепер нікому "забезпечити" результат на окрузі.

Як повідомляв портал Знай.uа, завод "Кузня на Рибальському" виліз Порошенко боком: суд не залишив вибору.