Російські силовики виступили категорично проти видачі Україні незаконно утримуваних в'язнів в порядку обміну. Мова йде про кількох конкретних імен.

Про це інформує "Страна".

Як стало відомо, РФ в жодному разі не хоче повертати Україні режисера Олега Сенцова, Станіслава Клиха та Миколу Карпюка.

Сенцов
Сенцов
Олег Сенцов

Сенцов в серпні 2015 року був засуджений до 20 років колонії суворого режиму за звинуваченням у підготовці терористичних актів на території Криму.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Обмін полоненими між Україною та Росією
Обмін полоненими між Україною та Росією
Обмін полоненими

Карпюка та Клиха звинуватили в участі у бойових діях під час першої чеченської війни, нібито вони воювали на боціЧеченської Республіки Ічкерія, а саме у створенні та управлінні загоном "Вікінг", замаху на вбивство і вбивствах військовослужбовців збройних сил РФ в 1994-1995 роках. Клиха затримали на території РФ у 2014 році, йому, за рішенням суду загрожує до 20 років колонії суворого режиму. А Карпюка в травні 2016 засудили до 22,5 років за ґратами.

Чудова новина!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Як раніше повідомляв журналіст Олексій Венедиктов, всесильність Путіна - ілюзія. Силовий блок може йому протистояти.

"Не дивлячись на те, що здається, що Путін клацне пальцями і всіх посадять на літак чийсь і вивезуть. Макрона, скажімо. Ні, це не так. Тому що тут приходять силовики і кажуть: ну як же, ось вони терористи. Умовно я говорю. І треба розуміти, що, може бути, Путіну важливіше мати відносини зі своїми силовиками, ніж з чужими президентами", — заявив Венедиктов.

Нагадаємо, українські герої потужно помстилися окупантам за загибель морпіхів на Донбасі.

Як повідомляв раніше портал Знай.ua, стало відомо, кого готова Росія передати Україні в обмін на їхніх полонених. Тристороння група повідомила, коли та за яких умов це станеться.

Також портал Знай.ua писав, що українці вийшли на підтримку сенцова. Площа перед посольством перетворилась на новий Майдан.