Голова Світового банку Девід Малпасс розповів про залучення інвесторів та як лікувідцувати монополії в Україні.

Про це пише видання the Financial Times.

"Критично важливим першим кроком є залучення великих інвестицій. Для цього Україні потрібно дозволити ринкову конкуренцію, ліквідувати монополії і зміцнити верховенство права. Державні підприємства присутні майже в 30 секторах економіки і займають значну частку ринку більш ніж на половині ринків, де вони працюють", — вважає Малпасс.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

В якості прикладу він навів газовий сектор, де домінуюче положення займає НАК "Нафтогаз України".

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

монополіст

Також представник Світовог банку порушив тему кредитів україни та банківської сфери. За словами фахівця, щоб залучити інвесторів, слід вирішити питання списання кредитів, в яких україні просто погрузла по самі вуха.

Малпасс додав, що необхідно якомога швидше завершити призначення незалежних наглядових рад у держбанки і захистити незалежність НБУ.

гроші

Не менш важливою темою, якій приділив Малпасс у свої колонці - це можливості українського сільського господарства.

"Україна займає перше місце за площею орних земель в Європі, а врожайність з гектара набагато нижче, ніж у Франції або Німеччині. Один олігарх контролює групу компаній, яка виробляє понад 80% мінеральних добрив", — пише Малпасс.

ринок землі в Україні

Експерт вважає за доцільне зняти мораторій на продаж землі сільськогосподарського призначення і запустити ринок землі. На його думку, це стане поштовхом для інвестицій, а також стимулювати перехід до виробництва продукції з більш високою доданою вартістю, поліпшить доступ до капіталу невеликих господарств.

Нагадаємо, українці звернулися до президента Зеленського з кількома вимогами, зокрема загоаорили про ядерну зброю.

Як повідомляв раніше портал Знай.ua, відомий блогер ігор Лесєв розповів, чим обернеться для українців відриття ринку землі в нашій країні.

Також портал Знай.ua писав, що українцям назвали головні реформи, за які негайно візьметься команда Зеленського.