Президент України Володимир Зеленський нагородив орденом святої рівноапостольної княгині Ольги I ступеня депутата Європарламенту від Латвії Сандра Калніете. Українці дізналися про неї після антиросійської акції.

Читай Знай. ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

У травні цього року Калніете демонстративно спалила сукню в забарвленні георгіївської стрічки. Протест підтримав ще один євродепутат - Карліс Шадурскис, головний ідеолог заборони російського освіти в Латвії.

Чудові новини!

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Колниете відреагувала на такий вчинок Зеленського. Вона висловила слова подяки і зазначив, що залишилася задоволена і зворушена проявом українського визнання.

Відео зі словами подяки Зеленському та українському народу вона опублікувала в соціальній мережі Facebook.

Ukrainas tautai tās neatkarības dienā

No visas sirds apsveicu Ukrainu un tās tautu Neatkarības dienā! Es apbrīnoju ukraiņus par viņu apņēmību aizstāvēt savas valsts neatkarību un tiesības izvēlēties savai valstij Eiropas ceļu. Tas nav viegls ceļš, zinu to no pieredzes. Tas prasa izturību, tas prasa neatlaidību, tas prasa upurus. Bet ukraiņi ir demonstrējuši pasaulei, cik varonīgi ļaudis viņi ir. Gatavi upurēt visdārgāko – savu dēlu un meitu dzīvības, lai saglabātu tiesības izvēlēties savas valsts nākotni. Ukrainas tauta, kamēr vien jūs būsiet vienoti, jūs esat neuzvarami un jūs uzvarēsiet! Mēs Latvijā esam ar jums mūsu sirdīs un prātos!

Geplaatst door Sandra Kalniete op Vrijdag 23 augustus 2019

Нагадаємо, у Зеленського заговорили про коаліцію з "Голосом".

Як повідомляв Знай. ua, суд скасував перемогу самовисуванця за позовом "Слуги народу".

Також Знай. ua писав, що у Зеленського анонсували нову систему голосування в Раді.