Раїса Богатирьова – ексміністр охорони здоров'я часів Віктора Януковича. 27 серпня чиновниця повернулася в Україну, в аеропорту її затримала поліція. Пропонуємо згадати, хто вона така і чим "прославилася".

Що відомо про Раїсу Богатирьову

Раїса Богатирьова народилася 6 січня 1953 року у місті Бакал в сім'ї робітників. Вона вчилася у Харківському медичному інституті та Київському університеті. Також Богатирьова працювала лікарем в Краматорській медичної санітарної частини.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Чудові новини!

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Політична кар'єра

Раїса Богатирьова була народним депутатом 6 скликань, починаючи з першого скликання з 1990 до 1994 року. З 1994 по 2000 роки вона була першим заступником міністра охорони здоров'я. У 2000-му році – науковий консультант президента Леоніда Кучми. У березні 2001 року чиновниця увійшла в групу Регіони України, була членом фракції "Партії регіонів".

У 2007 році Віктор Ющенко призначив секретарем РНБО. Партійне керівництво неоднозначно поставилося до входження члена партії, яка була в опозиції, у владу. Через це 28 січня 2008 року політрада Партії Регіонів вигнала Раїсу Богатирьову.

14 лютого 2012 року Янукович звільнив її з посади секретаря РНБО і призначив віце-прем'єром – міністром охорони здоров'я.

23 лютого 2014 року Рада звільнила її від виконання обов'язків міністра охорони здоров'я.

Компромат

Богатирьову підозрюють у розкраданні коштів в особливо великих розмірах під час організації та проведення закупівель лікарських препаратів. Їй загрожує від семи до дванадцяти років в'язниці.

При цьому вона є фігуранткою європейських і американських санкцій проти соратників Януковича.

З жовтня 2014 року Генпрокуратура оголосила ексміністра охорони здоров'я Раїсу Богатирьову у розшук. У 2015 році Печерський районний суд Києва заочно заарештував її. До вересня 2016 року чиновницю розшукував "Інтерпол".

Нагадаємо, співробітники Нацполіції затримали Раїсу Богатирьову.

Як повідомляв портал Знай.uа, у Зеленського заговорили про коаліцію з "Голосом".

Також портал Знай.uа писав, що суд скасував перемогу самовисуванця за позовом "Слуги народу".