Четверта за останні місяці телефонна розмова Президента України Володимира Зеленського та Ангели Меркель – про що ж домовляються лідери? Про переговори у своєму Twitter вчора повідомив посол України в ФРН Андрій Мельник.

"Сьогодні відбулася четверта за останні місяці телефонна розмова Президента Володимира Зеленського та федерального канцлера Ангели Меркель. Німеччина продовжує залишатися надійним другом і стратегічним партнером України", - написав він. Андрій Мельник

Трохи згодом сайт Президента України опублікував основні тези вчорашньої розмови з німецьким канцлером.

Володимир Зеленський провів переговори з Ангелою Меркель

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Окрім обговорення низки питань українсько-німецької співпраці, Володимир Зеленський закликав терміново провести зустріч лідерів країн Нормандської четвірки щоб обговорити мирний процес та узгодити подальші кроки щодо врегулювання конфлікту.

У розмові Президент підтвердив, що Україна й надалі залишається послідовною у виконанні своїх зобов’язань щодо мирного врегулювання на Донбасі. Також він поінформував про ситуацію із безпекою на сході України.

Лідери держав обговорили результати саміту «Групи семи», що відбувся у Біарріці. Володимир Зеленський подякував за послідовну позицію ФРН щодо неможливості повернення Росії до «Сімки» в умовах агресії проти України та окупації Криму.

Ангела Меркель запевнила у підтримці зусиль України, які спрямовані на встановлення миру на Донбасі. Також вона погодилась із необхідністю проведення найближчим часом офіційної зустрічі.

Під час розмови Зеленський і Меркель також домовились про підготовчу зустріч дипломатичних радників глав держав та урядів вже 2 вересня цього року.

Нагадаємо, раніше Зеленський назвав імена двох ймовірних кандидатів на пост прем’єра.

Як повідомляв портал "Знай.ua", у Зеленського знайшли заміну Авакову.

Також "Знай.ua" писав, що Коломойський відверто оцінив політику Зеленського.