Володимира Зеленського чекають у Варшаві уже 31 серпня. Це буде його перший візит до сусідньої Польщі. Президент України у рамках дводенного візиту має зустрітися з лідерами Польщі, США, Бельгії, Литви та Грузії.

Як повідомляють українські ЗМІ, зокрема "Європейська правда", візит президента України до Варшави може запустити процес ухвалення рішень для розвитку польсько-українських відносин.

Щодо майбутніх зустрічей зробив заяву посол Польщі в Україні Бартош Ціхоцький:

"Ми хочемо якомога ліпше підготувати цей візит, ряд тем є на столі вже тривалий час і я також їх складав, і не виключаю, що деякі добрі рішення вдасться ухвалити до візиту, або під час візиту. Це залежить від української сторони. Ми готові до підтримки і до розмови", - зазначив він. Бартош Ціхоцький

Візит Президента України до Польщі

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція
Показати ще

31 серпня у Варшаві заплановані зустрічі Зеленського з польським керівництвом, а саме – президентом Анджеєм Дудою, прем'єр-міністром Матеушем Моравецким і представниками парламенту Польщі.

Також передбачено зустрічі президента України з представниками польського бізнесу та української громади в Польщі. Низка двосторонніх зустрічей з представниками Бельгія, Литви, Грузії та США буде проведена 1 вересня.

Щодо підготовки "сильних ініціатив" для налагодження історичного діалогу між Києвом та Варшавою наприкінці липня заявляв радник Зеленського Микита Потураєв.

Нагадаємо, раніше Зеленський провів телефонну розмову з Ангелою Меркель.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Зеленський вперше збере нову Раду

Також "Знай.ua" писав, що Коломойський зробив заяву про можливий розпуск Ради.