У четвер, 29 серпня Верховна Рада дев'ятого скликання почала роботу. На перше урочисте засідання після дострокових виборів 21 липня прибули запрошені гості. Новий парламент почав свою роботу о 10:00 з урочистого засідання. Однак без конфузів не обійшлося.

Так, колишній президент України, а нині лідер партії "Європейська Солідарність", Петро Порошенко впустив на підлогу своє депутатське посвідчення під час його отримання.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Окрім цього, п'ятий президент України Петро Порошенко спростував чутки про свою можливу відмову від депутатського мандату. Він наголосив, що залишається колишнім президентом, та вже склав присягу нардепа.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари
Показати ще

Чудові новини!
Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Після того, як засідання відкрили, у сесійній залі прозвучав гімн України. Потім депутати вшанували хвилиною пам'яті українців, які загинули в боротьбі за незалежність України.

На засіданні присутній президент Володимир Зеленський та його чотири попередники: Леонід Кравчук, Леонід Кучма, Віктор Ющенко, Петро Порошенко та різні запрошені гості. Текст присяги з трибуни ВР виголосив найстарший обраний народний депутат 9 скликання Юлій Іоффе ("Опозиційна платформа - За життя").

Пряма трансляція з Верховної Ради

Нагадаємо, у Зеленського назвали імена нових міністрів: хто замінить набридлих чиновників.

Як повідомляв портал Знай.uа, з Києва зникне Генпрокуратура, у Зеленського зробили важливу заяву.

Також Знай.uа писав про те, Коломойський зробив сміливу заяву про розпуск Ради.