Сьогодні, 29 серпня Окружний адмінсуд Києва відкрив справу про заборону виїзду з України Юрія Луценка. Про це йдеться у повідомленні прес-служби суду.

Читай Знай.uа у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

"Окружний адміністративний суд міста Києва відкрив провадження у справі за позовом Леоніда Черновецького до Державної прикордонної служби та Генерального прокурора Юрія Луценка", - йдеться в повідомленні.

Генпрокурор Юрій Луценко
Генпрокурор Юрій Луценко

Чудові новини!

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу.

При цьому уточняється, що суд прийняв до розгляду справу за правилами спрощеного позовного провадження і зобов'язав відповідача надати письмове пояснення щодо позову та докази для підтвердження.

Юрій Луценко
Юрій Луценко

У суді нагадують, що позивач просить суд "в інтересах народу України заборонити Юрію Луценку виїзд за кордон з метою недопущення уникнення кримінальної відповідальності за злочини, вчинені на посаді генерального прокурора відразу після його звільнення".

Серед інших вимог позову - зобов'язати Державну прикордонну службу обмежити виїзд Луценка за кордон.

Нагадаємо, Луценко подав заяву у відставку: офіційний документ ГПУ.

Як повідомляв портал Знай.uа, Разумков зі "Слуги народу" не стримався перед матерями загиблих героїв: сльози текли градом, фото.

Також Знай.uа писав про скасування депутатської недоторканності: Порошенко пішов проти рішення Зеленського.