Верховна Рада затвердить міністром охорони здоров'я Зоряну Скалецьку – колишню дружину екс-нардепа від БПП Олександра Черненка та медичну активістку часів Уляни Супрун.

Що відомо про Зоряні Скалецьке

Зоряна Скалецька – учасниця "Реанімаційного пакету реформ". Саме цю ініціативу підтримувала Супрун.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Майбутній міністр охорони здоров'я в 2015 році була головним експертом "Реанімаційного пакету реформ". Скалецька виступала за ідею Олександра Квіташвілі дати автономію лікарням.

Також у 2015 році вона займалася пілотними проектами з реформування екстреної медичної допомоги в Вінницькій, Дніпропетровській, Донецькій областях та Києві. Тепер "швидкі" не виїжджають на виклик, якщо пацієнт не при смерті або не народжує.

Популярні новини зараз
В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Гороскоп на тиждень з 15 по 21 квітня для всіх знаків Зодіаку: визнання для Овнів, перешкоди Дів та шанси Риб Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Примітно, що у Зоряни немає медичної освіти. У неї юридичний диплом "могилянки", а ще університету Марії Склодовської-Кюрі в Польщі і з десяток різноманітних зарубіжних тренінгів – від вміння виступати на публіці до курсів лідерства в США.

Зате вона пройшла двомісячний дистанційний курс Світового банку "охорона Здоров'я та бідність", одномісячний - "Реформуємо охорону здоров'я та його фінансування". Крім того, Скалецька пройшла курси першої медичної допомоги.

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Скалецька була дружиною Олександра Черненка. У них двоє дітей: син Маркіян і донька Ярина. У декларації екс-нардеп записав на Зоряну 50-метрову квартиру в центрі Києва.

Зазначимо, що Зоряна відкрито критикувала команду президента Володимира Зеленського після обшуків на комбінаті "Арселор Міттал" у Кривому Розі, який підозрюють у порушенні екологічних норм.

У своєму пості вона заявила, що масштаб онкологічних захворювань у місті не такий вже й великий, як стверджує влада, а статистику навмисно завищили.

Нагадаємо, віце-спікером парламенту стала представниця "Батьківщини" Кондратюк.

Як повідомляв портал Знай.uа, Романенко оцінив новий Кабмін Зеленського.

Також портал Знай.uа писав, що Зеленський вніс 5 законопроектів, які передбачають внесення змін до Конституції.