Правоохоронці будуть залучати міжнародних фахівців, у тому числі і з США, для розслідування про відмивання грошей, виведених з "ПриватБанку". Про це заявив новий генеральний прокурор України Руслан Рябошапка, відповідаючи на питання журналістів про те, що в США ведеться розслідування про відмивання коштів депозитів громадян України "ПриватБанку", передає "112.UA".

"У будь-якому випадку ми будемо співпрацювати і не тільки зі Сполученими Штатами, але і з іншими міжнародними партнерами. Тому що одним з ключових пріоритетів має бути не тільки переслідування самого злочинця, встановлення особи, що скоїла злочин, а насамперед пошук активів, у тому числі за кордоном та їхня конфіскація. Тобто насамперед всі кошти, вкрадені у держави і людей, повинні бути повернуті людям та Україні", – сказав Рябошапка.

Нагадаємо, 18 квітня Окружний адміністративний суд міста Києва ухвалив рішення, яким встановив процедуру виведення неплатоспроможного "ПриватБанку" з ринку з участю держави, такою, яка порушує норми чинного законодавства.

Через деякий час, 13 травня, Шостий апеляційний адміністративний суд Києва відхилив апеляційну скаргу Національного банку України на рішення Окружного адміністративного суду Києва про задоволення позову екс-акціонера "ПриватБанку", кіпрської компанії Triantal Investments Ltd.