Володимир Цемаха - екс-командир ППО так званої "ДНР". Він родом з міста Сніжне, Донецька область. Деякі зарубіжні та українські ЗМІ вважають після його скандального затримання, що він був свідком у справі про збитий малайзійському Боїнгу на Донбасі в період проведення АТО.

Чудові новини!
Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Передбачалося, що його відпустять правоохоронці у форматі обміну військовополоненими між Україною і Росією, однак його не включили ні попередні, ні в нові списки.

"Його там не було станом на 21 серпня. Сьогодні теж немає", - повідомило джерело в юридичних колах.

Популярні новини зараз
Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Гороскоп на тиждень з 15 по 21 квітня для всіх знаків Зодіаку: визнання для Овнів, перешкоди Дів та шанси Риб Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою Нові тарифи на воду та каналізацію: за кожен кубометр – 86 гривень
Показати ще

Роман Гонтарев, адвокат Цемаха, також спростував інформацію про те, що його можуть відпустити.

"Мені ніхто не повідомляв про підготовку обміну. В даний час мій клієнт все так само знаходиться під вартою", - уточнив адвокат.

Прокурор Генеральної прокуратури, який виступає в якості держобвинувачення на судових засіданнях, сказав, що зараз Цемаха перебуває під арештом у Києві.

"Минулого тижня суд продовжив йому термін утримання під вартою до середини осені", - пояснив Прокурор.

Нагадаємо, раніше бойовик "ДНР" ошелешив визнанням про катастрофу MH17: "Такого не чув".

Також Знай.uа писав, що українські силовики допитують головного свідка і співучасника трагедії МН17: окупантів загнали в глухий кут.

Ще Портал Знай.uа повідомляв, що шалений пропагандист Пушилин накинувся із звинуваченнями на Україну.