Колишній начальник протиповітряної оборони "Слов’янської бригади" самопроголошеної "ДНР" Володимир Цемах заявив, що не причетний до катастрофи літака MH17.

Про це Цемах сказав у Київському апеляційному суді.

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Я тоді був поза містом (Сніжним) і виконував певні завдання", — заявив ексбойовик, зазначивши, що не причетний до катастрофи літака.

Також Цемах додав, що виконував "рутинні" на той час завдання, зокрема, перевіряв позиції бойовиків. За його словами, в інтерв'ю, яке він дав представнику російської партії Родина у 2015 році, він не говорив про свою причетність до збитого літака і транспортуванні ЗРК Бук.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

При цьому Цемах запевняє, що нічого не знає про присутність російських військових на Донбасі, а "ДНР", на його думку, не є терористичною організацією згідно з міжнародним правом. Про це він заявив, коли його запитали, чи знає він, в чому його звинувачують.

"Та я взагалі без поняття. Кажуть, терорист, тільки я не розумію - хоч якась міжнародна структура назвала терористичною організацією "Донецьку народну республіку"? Поки я нічого такого не чув", - сказав Цемах.

Зазначимо, що Київський апеляційний суд розглянув апеляцію на арешт Володимира Цемаха, якого СБУ затримала наприкінці червня, але залишив арешт в силі. Таким чином, суд залишив Цемаха під вартою до 25 серпня. Рішення суду першої інстанції від 28 червня залишено без змін.

Варто додати, що 17 липня 2014 року пасажирський Boeing-777 "Малайзійських авіаліній", що виконував рейс МН17 з Амстердама в Куала-Лумпур, був збитий збройними силами РФ на окупованому Донбасі. Усі 283 пасажири й 15 членів екіпажу загинули.

Нагадаємо, "Би*ло українське": нахабна сепаратистка "ЛНР" довела земляків до сказу, скандальне відео.

Як повідомляв Знай.uа, ефект бомби: фільм про трагедію МН17 на Донбасі переплюне "Чорнобиль" від НВО, і ось чому.

Знай.uа писав, Гвоздик заговорив про Донбас й довів українців до сказу: "Чому ми з росіянами стали ворогами?"