Віра Савченко, сестра Надії Савченко, розповіла, що Володимир Путін насправді не помилував Надію перед обміном і пояснила, як на справді будуть обмінюватися політв'язнями.

Чудові новини!
Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

"Ніколи Надія Савченко не просила помилування у Путіна і не визнавала свою провину. Це була принципова позиція. Самого факту помилування Наді не існує. Є факт обміну, одного на двох: офіцер України Надія Савченко на двох офіцерів ГРУ, Александрова і Єрофєєва. Жодного документа з підписом Путіна про помилування Наді не існує. Але для російського суспільства придумали цей "фінт" – що нібито родичі загиблих російських журналістів Корнилюка і Волошина прийшли до Путіна, нібито їх дуже хвилює доля Надії, і попросили її помилувати. Це притягнуто за вуха", - розповіла Віра Савченко.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Вона зазначила, що для обміну полоненими вирок суду та помилування від президента не є обов'язковими умовами.

"Обмін – тонка матерія, і форми обміну можуть бути різними. Зараз, наскільки я знаю, російська сторона запропонувала обмінятися судовими процесами. Щодо екстрадиції. Бо між Росією і Україною діє договір про екстрадицію. А далі, мовляв, вже самі вирішуйте на своїй території, що з ними робити – засуджувати, помилувати. Росія вже погодилася на таке", - уточнила Віра.

Як вважає вона, обмін відбудеться найближчим часом.

Нагадаємо, раніше Рада за Зеленського: повний список нардепів 9-го скликання.

Також Знай.uа писав, хто з депутатів набрав меншу кількість голосів і вилетів з Верховної Ради.

Ще Портал Знай.uа повідомляв, що Савченко терміново звернулася до Зеленському: "Посадити всіх, поки не втекли!".