Поки ще мер Києва Віталій Кличко вийшов на брифінг з реакцією на сьогоднішнє рішення Кабміну про його відсторонення з посади голови КМДА.

Інформацію повідомив Telegram-канал Klymenko Time.

"йдеться не про Кличка, а про право киян на самоврядування". заявив мер

Віталій Кличко
Віталій Кличко

Популярні новини зараз
Мирний план Зеленського чи зникнення путіна? Астрологиня розповіла, як переможе Україна За світло можна платити по 1,72 грн за кВт: можливість, про яку багато хто не знає "Посилення силової мобілізації": адвокат пояснив, чим обернуться повістки від "Укрпошти" Яйця їм наші не підходять: ще одна країна просить про заборону продуктів з України
Показати ще

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Кличко посилався на рішення Конституційного суду від 2003 року і ст. 141 Конституції України, згідно з яким саме міський голова має очолювати виконавчий орган міської ради. Варто відзначити, що, оскільки Київ має особливий адміністративний статус, Кличко був не правий, про що йому повідомили журналісти. Крім того, вони запитали у скандального мера, чому ж він за п'ять років не домігся зміни цієї норми? "У мене і думки не було, що її можуть застосувати", - наївно відповів Кличко.

Віталій Кличко
Віталій Кличко

Також мер столиці під час брифінгу відхрестився і від всяких зв'язків зі Столаром. Нібито це все брудні чутки, а важливе рішення він приймає самостійно і з одіозним забудовником ніяких відносин не має.

Нагадуємо, що антикорупційна комісія Київради почала розслідування щодо одіозних заступників Кличка Вячеслава Непопа і Миколи Поворознюка.

Як повідомляв портал "Знай.uа", в Запоріжжі виберуть найсильнішого школяра: змагатимуться юнаки та дівчата.

Також "Знай.uа" писав, що Олександра Розенбаума екстрено госпіталізували.