Міністерство закордонних справ України висловило протест у зв’язку із висловлюваннями члена президії Боснії і Герцеговини Мілорада Додіка щодо його слів про "приналежність Російській Федерації окупованого Криму".

Відповідна заява вже з'явилася на сайті міністерства.

Зазначимо, що нещодавно Додік дав інтерв’ю виданню "Русский репортер", в якому сказав: "У мене питання: а хіба Крим - не частина Росії? Для мене це Росія, а що стосується інших... Боснія навряд чи зможе визнати, адже необхідний не тільки мій голос".

В МЗС заявили, що сприймають зазначені висловлювання Додіка як висловлення його власного бачення ситуації. "МЗС України цінує офіційну позицію колегіальної Президії Боснії і Герцеговини щодо підтримки територіальної цілісності та суверенітету України", - зазначили в міністерстві.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

Додік також заявив про намір відвідати Крим, і в МЗС України нагадали, що поїздки іноземних посадовців без погодження з українською стороною є відвертим порушенням українського законодавства та міжнародного права.

"У зв’язку із зазначеною заявою та наміром Мілорада Додіка відвідати тимчасово окуповану АРК до МЗС Боснії і Герцеговини надіслано ноту протесту", - заявили в міністерстві.

Зазначимо, що проросійський кандидат Мілорад Додик увійшов до президентства Боснії і Герцеговини після перемоги на виборах у жовтні 2018 року.

Нагадаємо, у Зеленського назвали імена нових міністрів: хто замінить набридлих чиновників.

Як повідомляв портал Знай.uа, Зеленський розкрив ім'я головного радника, допомагає вирішувати проблеми країни: "У неї дуже твереза думка".

Також Знай.uа писав про те, що Макрон терміново зателефонував Зеленському, дізнавшись про новий Кабмін: як оцінив перший день Ради президент Франції.