В Україні оголосили в розшук двох колишніх народних депутатів від "Опозиційного блоку" Олександра Вілкула та Дмитра Колесникова.

Про це повідомив колишній генеральний прокурор України Юрій Луценко на особистій сторінці у соціальній мережі Facebook.

"Колишніх народних депутатів Вілкула і Колеснікова рік тому взяли під захист Регламентний комітет і ВР, не давши дозволу на притягнення до кримінальної відповідальності. І лише після втрати ними депутатського статусу, вчора їм оголошено підозри й розпочато процедуру розшуку. Ось чому я за скасування депутатської недоторканності", - йдеться в дописі Луценка.

Популярні новини зараз
Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Зазначимо, що на сайті ГПУ розміщено повідомлення про оголошення підозри колишньому голові Дніпропетровської обласної державної адміністрації (народному депутату восьмого скликання) за скоєння кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки) без вказування прізвища. Олександр Вілкул обіймав посаду голови Дніпропетровської ОДА з березня 2010 по грудень 2012 року.

Олександр Вілкул
Олександр Вілкул

Варто додати, що парламент вже намагався зняти недоторканність з народних депутатів від "Опоблоку" Олександра Вілкула та Дмитра Колєснікова у жовтні 2018 року. Однак голосування провалили.

Нагадаємо, "Удар штанги" у справі МН17: Романенко пояснив, що спільного між звільненням Цемаха і обміном полоненими.

Як повідомляв портал Знай.ua, Арахамія поставив крапку в амністії бойовиків на Донбасі: "Гратися у Нострадамуса...".

Також Знай.ua писав, позачергові вибори і покупка "Слуги народу": про що шепотілися на секретному засіданні з Зеленським.