Прожитковий мінімум має враховувати витрати у тому числі й на комунальні послуги. Про це заявив Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук у коментарі журналу, повідомляє УНН.

"На те, що зараз називають прожитковим мінімумом, вижити неможливо. А якщо вижити неможливо, то це вже не прожитковий мінімум", - сказав Гончарук.

За словами Прем’єр-міністра , забезпечення українців високим прожитковим мінімумом, який буде враховувати витрати, у тому числі й комунальні послуги, є одним з пріоритетних завдань Прем’єр-міністра під час роботи в уряді.

Водночас, економісти заявляють, що уряд не піде на різке підвищення мінімального прожиткового мінімуму. На їхню думку зараз в уряду немає достатня коштів, аби піти на такий крок. Адже підвищення прожиткового мінімуму, потягне за собою автоматичне підвищення всіх соціальних виплат.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Нагадаємо, що прожитковий мінімум в Україні становить 1936 гривень.

Нагадаємо, раніше Так гине демократія: Супрун наостанок потролила Зеленського фотожабою

Як повідомляв портал "Знай.ua" Директор ДБР терміново звернувся до Порошенка: "Все одно доведеться"

Також, "Знай.ua" "Досить брехати": новий прем'єр Гончарук отримав красномовне лист з Парижа