Руслан Рябошапка, генеральний прокурор України, 5 вересня призначив свого першого заступника. Ним став Віталій Касько. Відомо про це стало 6 вересня.

Касько вже працював в органах прокуратури, як повідомили у відомстві, з 1998 року. Потім він займався адвокатською діяльністю з 2010 по 2014 рр. В 2014 році він був заступником генпрокурора, а в 2016 році звільнився. Після цього він знову займався адвокатською діяльністю.

В ті часи Касько стверджував, що в прокуратурі "панує кругова порука", "не працює право і закон, а свавілля і беззаконня". Як вважав Касько, Віктор Шокін, який тоді був генпрокурором, нав'язував йому розпорядження екс-нардепа Ігоря Коненко від Блоку Петра Порошенка. За словами Касько, Шокін відсторонив його від справи "діамантових прокурорв".

Після того, як Касько звільнився у ГПУ почали говорити, що він незаконно володіє службовим житлом. Цю інформацію спробували довести неправдивими даними. Нібито, у Касько проживали неіснуючі члени сім'ї разом з ним на квартирі. Касько разом з його адвокатом стверджували, що звинувачення підроблені.

Популярні новини зараз
В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Касько хотіла заарештувати прокуратура, але Печерський районний суд Києва присудив Касько запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання до 10 червня 2016 року.

У політичних колах була думка, що справа проти Касько - це зведення рахунків. А сам Касько стверджував, що справу проти нього відкрили за розпорядженням Шокіна - той мав намір помститися йому.

Апеляційний суд зняв арешт з квартири Касько 23 травня 2016 року, Шокіну відмовили в арешті майна Касько в суді. Потім наклали арешт знову, але Касько дозволили жити в квартирі. Справу стосовно Касько закрили в 2017 році.

Нагадаємо, раніше скандал з Філаретом і ПЦУ набирає обертів: у суді вирішили долю церкви.

Також Знай.uа писав, що Рябошапка одним махом звільнив прокурорів відразу чотирьох областей.

Ще Портал Знай.uа повідомляв, що Рябошапка звільнив прокурора Вінницької області Соколового.