Голова офісу президента Зеленського Андрій Богдан в ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера" на телеканалі "Україна" розповів, коли в країні скасують військовий збір. Як відомо, цей податок існує в Україні вже шостий рік, і за словами Богдана, його можуть відмінити при існуванні відповідних умов.

"Це питання бюджету. Якщо буде зростати економіка. Економіка вже почала рости. Ви знаєте, що ВВП за другий квартал 4,7%, чого не було раніше в Україні", – нагадав Богдан.

Андрій Богдан

Раніше повідомлялося, що в ефірі телеканалу Україна п'ятий президент (2014-2019) Петро Порошенко заявив, що військовий збір буде скасовано на наступний день після закінчення війни на Донбасі. Зазначимо, що військовий збір в Україні було введено у 2014 році в якості тимчасової міри, необхідної для фінансування армії і оборони. До моменту його скасування Верховною Радою, він буде стягуватися у розмірі 1,5% з усіх доходів, визначених ст. 163-164 Податкового кодексу.

Петро Порошенко

Популярні новини зараз
Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Платниками військового збору виступають:

фізичні особи-резиденти України. При цьому важливо відзначити, що його повинні оплачувати всі резиденти країни, незалежно від того, знаходиться джерело доходу в Україні чи ні;

фізичні особи, які не є податковими резидентами України, за умови, що їхнє джерело доходу знаходиться на її території;

податкові агенти – суб'єкти підприємницької діяльності (юридичні та фізичні особи), що несуть відповідальність за нарахування, утримання та сплату військового збору.

Військовий збір не стягується з наступних видів доходу:

аліменти;

пенсії, якщо її величина не перевищує 10 розмірів прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб;

стипендії, за умови, що їх величина не перевищує суму, визначену першим абзацом підпункту 169.4,1 пункту 169.4 статті 169 ПКУ;

допомоги по непрацездатності, безробіття, а також вагітності та пологах;

доходи ФОП, отримані в результаті господарської діяльності, за умови, що вони є платниками єдиного податку;

разова матеріальна допомога (на весілля, смерть родича і т.п.);

грошове забезпечення військовослужбовців.