У суботу, 7 вересня, між Україною і Росією відбувся обмін утримуваними особами. Одинадцятьох звільнених українців відправилися на медичний огляд до лікарні "Феофанія".

Зокрема, на медичний огляд та для реабілітації привезли Романа Сущенка, Олега Сенцова, Олександра Кольченка, Володимира Балуха, Станіслава Клиха, Миколу Карпюка, Олексія Сизоновича, Павла Гриба, Едема Бекірова, Євгена Панова та Артура Панова.

Разом зі звільненими полоненими відправилися їхні родичі. Українців привезли в "Феофанію" на автобусі. Їх бурхливо зустрічали пацієнти клініки, фотографувалися на пам'ять та тиснули руки.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Зазначимо, що український режисер Олег Сенцов у коментарі УНІАН зазначив, що не потребує лікування, відчуває себе добре і планує виписатися з лікарні. Зараз його оглядають лікарі. Пізніше він відмовився від госпіталізації. Павло Гриб після того, як зійшов з борту літака також повідомляв, що не розуміє, для чого їх потрібно вести у медичний заклад.

Зараз звільнених українців розмістили по палатах в різних відділеннях і починають обстеження. Лікарі відзначили, що у дуже поганому стані перебуває Станіслав Клих. Його відправили до реанімаційного відділення "Феофанії".

Зазначимо, що обмін відбувся за формулою "35 на 35". Таким чином, в Україну повернулися 11 політв'язнів, 22 незаконно захоплених моряки та 2 співробітники СБУ. Із російського СІЗО "Лефортово" приблизно о 8:40 виїхали два автобуси, в яких імовірно перебували наші кремлівські бранці. Зараз вони вже в Україні, біля трапу їх зустріли родичі та президент Володимир Зеленський.

Нагадаємо, Знай.ua веде онлайн-хроніку обміну полоненими між Україною і Росією.

Як повідомляв портал Знай.ua, Порошенко встиг відкрити кафе, поки бігав від допитів.

Також Знай.ua писав, у ЄС вимагають видати Цемаха за будь-яку ціну: Путіну поставлено жорсткий ультиматум, піде під суд.