Влада Києва провела аукціон з прав на володіння громадським будинком у центрі столиці неподалік від готелю "11 дзеркал", який належить брату мера Віталія Кличка Володимиру. Новим власником стала компанія, яка також належить Володимиру. Про це повідомляє ТСН.

У червні журналісти провели розслідування, в якому доводиться незаконне заволодіння громадським будинком. Там має бути бібліотека, але в підсумку будівля використовується як складське приміщення для готелю. При цьому мер Києва дану інформацію спростував і подав до суду на телеканал "1+1".

Пізніше ДБР порушило кримінальну справу за фактом заволодіння майном киян злочинною групою. А приміщення нібито бібліотеки суд заарештував з забороною будь-якого відчуження.

Через 4 дні після рішення суду, мерія провела аукціон з продажу приміщення. Торги проводили, знаючи, що приміщення заарештовано.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

"Це злочинна схема, яку ця мафія розігрує вже не перший раз. Мер про це знає. Я багато разів звертав його увагу. Що викрадають майно на схемах непрозорих аукціонів. Але мер спускав ці питання до виконавців, які ці злочини скоювали", - сказав голова комісії Київради з питань власності Леонід Антоненко.

За фактом злочину журналісти запросили Віталія Кличка на поліграф. Але він так і не прийшов, написав у своєму Facebook, що все це цирк. Потім мера покликали вдруге, але його відповідь була негативною.

Нагадаємо, Кличко відповів чолі ОПУ Андрію Богдану щодо порівняння Києва та Праги.

Як повідомляв портал Знай.uа, Кличко в прямому ефірі влаштував сварку зі спікером Ради Дмитром Разумковим за кнопкодавство.

Також портал Знай.uа писав, що один з керівників “Київзеленбуду” наживався на реконструкції парку Партизанської слави.