Канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що бачить прогрес у вирішення конфлікту між Україною та Росією. Також вона додала, що зараз ведеться робота щодо зустрічі лідерів Франції, України, Росії та ФРН в "нормандському форматі".

Про це вона сказала під час дебатів у Бундестазі щодо федерального бюджету на 2020 рік.

"Ми несемо відповідальність за зняття напруженості у відносинах Росії і України. В останні тижні досягнутий перший невеликий прогрес з того часу, як президент Зеленський заступив на свою посаду", – сказала Меркель.

Ангела Меркель
Ангела Меркель

Меркель також наголосила на тому, що Мінські домовленості потрібно реалізувати найближчим часом. Раніше канцлер Німеччини повідомила, що Франція і Німеччина зійшлися на спільній думці на необхідності проведення повноцінного діалогу президентів у "нормандському форматі" в Парижі.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Астролог побачив у травні "лихо" для України Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Ангела Меркель
Ангела Меркель

"І ми працюємо над самітом в чотиристоронньому форматі (зустріч "нормандської четвірки" – ред.) через пару тижнів, щоб досягти значного прогресу", – додала канцлер Німеччини.

Зазначимо, що президент України Володимир Зеленський 7 вересня, після повернення українських в'язнів Кремля на батьківщину, озвучив очікування щодо майбутніх переговорів. Зеленський сподівається, що переговори в "нормандському форматі" відбудуться найближчим часом. Пізніше глава МЗС Вадим Пристайко підтвердив, що глава держави готовий до зустрічі вже у вересні.

Нагадаємо, що Володимир Зеленський планує відвідати США 23 вересня для участі в Генасамблеї ООН.

Як повідомляв портал Знай.ua, Зеленський відчитав губернатора Рівненщини Коваля.

Також портал Знай.ua писав, що Зеленський знайшов Андрію Богдан заступника серед ворогів Порошенка: адвокат з блискучою кар'єрою.