У середу, 11 вересня, Верховна Рада України підтримала законоопроект президента Володимира Зеленського про конфіскацію активів, які отримано незаконним шляхом.

Так, за законопроект №1031 у першому читанні проголосувало 254 народних депутата. Документ передбачає внесення змін у Цивільний кодекс, згідно з яким з'являться підстави забирати активи, отримані завдяки корупційним схемам.

"Більшість населення України (91 відсоток) вважає корупцію серйозною проблемою, а понад 60 відсотків – найбільшою перешкодою розвитку держави. При цьому понад 50 відсотків населення дієвим підходом до боротьби з корупцією вважають невідворотності покарання за такий злочин", – йдеться у документі.

Конфіскація торкнеться чиновників, а щоб потрапити під статтю потрібно мати рахунок у банку, машину, нерухомість, коштовності на суму, яка значно перевищує офіційний дохід. Підставою для притягнення до відповідальності стане різниця у 500 прожиткових мінімумів для працездатних.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Верховна Рада
Верховна Рада

Питанням виявлення необгрунтованих активів займуться НАБУ і САП.

Нагадаємо, Верховна Рада закриває двері для усіх журналістів, гряде скандал.

Раніше Знай.ua повідомляв, у Зеленського серйозні проблеми з Нацгвардією.

Також Знай.ua писав, Меркель анонсувала зустріч "нормандської четвірки".